Boerenwafels werden vroeger in Drenthe veel gemaakt als lunch.
En je hoeft beslist geen vijfsterrenkok te zijn om ze te bereiden. Met dit recept maak je ze in een handomdraai.
Wat heb je nodig?
- Kom, garde, koekenpan
- 3 eieren
- 1 mespunt zout
- 4 beschuiten
- 1/2 dl melk
- 1 theelepel anijszaad
- Bruine basterdsuiker
- Boter

Wat moet je doen?
Stap 1: Doe de eieren en de melk in een kom. Klop alles goed op samen met het zout en het anijszaad.
Stap 2: Laat de beschuiten weken in het mengsel van ei.
Stap 3: Smelt de boter in een koekenpan en leg dan voorzichtig de geweekte beschuiten in de pan.
Stap 4: Zet de boerenwafels op laag vuur en wacht dan tot ze aan twee kanten bruin zijn.
Stap 5: Strooi voor het serveren van de boerenwafels wat chocola, kaneel, kaas of bruine basterdsuiker over de boerenwafels heen.
Eet smakelijk!
“Tip: ook heerlijk met kersen, aardbeien en/of slagroom.”