Leestijd: 2 minuten

Kniepertjes worden in Drenthe taditiegetrouw gebakken met oud jaar.

Ze worden ze vaak gebakken in een elektrisch ijzer, een oublie-ijzer. In Drenthe worden deze wafeltjes gewoon plat gegeten.

Wat heb je nodig?

  • Wafelijzer of oublie-ijzer
  • 250 gr. tarwebloem
  • 125 gr. boter
  • 150 gr. witte basterdsuiker
  • 2 eieren
Ingrediënten kniepertjes

Wat moet je doen?

Stap 1: Kneed alle ingredienten tot een soepel deeg en rol hiervan ca. 30 balletjes.
Stap 2: Verhit een wafelijzer en vet het in.
Stap 3: Leg een deegballetje in het ijzer, knijp het dicht en bak het wafeltje op een matig vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar.
Stap 4: Laat het koekje afkoelen en bak de overige kniepertjes op dezelfde wijze.

Eet smakelijk!

Tip: als je de kniepertjes warm oprolt, kun je ze met slagroom vullen.

Meer Drentse bakinspiratie

  • Recept: Drentse boerenwafel

    Op een tafel liggen ingrediënten om pannenkoeken te bakken.

    Een Drentse boerenwafel diende vroeger als lunch.Ze zijn heerlijk, voedzaam en ook nog eens simpel te maken.

  • Zelf pannenkoeken pakken

    Zelf pannenkoeken pakken Een versgebakken pannenkoek op een bord.

    Vraag je kinderen wat ze willen eten en je hoort vaak een enthousiaste kreet: "pannenkoeken"! En nóg leuker is het om ze zelf te bakken.

  • Recept: Paardenbloem omelet

    Recept: Paardenbloem omelet een pan op het gras met een paardenbloem omelet

    Voor dit recept heb je een hele bijzondere ingrediënt nodig, namelijk paardenbloemen! Een unieke variant op de omelet. Hoe je 'm maakt, lees je hier.