Kniepertjes worden in Drenthe taditiegetrouw gebakken met oud jaar.
Ze worden ze vaak gebakken in een elektrisch ijzer, een oublie-ijzer. In Drenthe worden deze wafeltjes gewoon plat gegeten.
Wat heb je nodig?
- Wafelijzer of oublie-ijzer
- 250 gr. tarwebloem
- 125 gr. boter
- 150 gr. witte basterdsuiker
- 2 eieren

Wat moet je doen?
Stap 1: Kneed alle ingredienten tot een soepel deeg en rol hiervan ca. 30 balletjes.
Stap 2: Verhit een wafelijzer en vet het in.
Stap 3: Leg een deegballetje in het ijzer, knijp het dicht en bak het wafeltje op een matig vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar.
Stap 4: Laat het koekje afkoelen en bak de overige kniepertjes op dezelfde wijze.
Eet smakelijk!
“Tip: als je de kniepertjes warm oprolt, kun je ze met slagroom vullen.”