Pannenkoeken bakken
Vraag je kinderen wat ze willen eten en je hoort vaak een enthousiaste kreet: "pannenkoeken"! En dat snappen wij heel goed. Want geef nou toe? Ze zijn toch ook heerlijk! Het is zelfs nóg leuker wanneer je de pannenkoeken zelf gaat bakken. Ter inspiratie hebben wij alvast een recept voor je opgezocht. Dat wordt smullen! Enne, pas op dat die eerste pannenkoek niet weer mislukt!
Recept Boekweitpannenkoek
Ingrediënten (8 stuks)
- 200 gr boekweitmeel
- 500 ml melk
- 3 eieren
- kokosolie om in te bakken
- snufje zout
- 1 theelepel kaneel
Bereiden
Doe het boekweitmeel en zout in een kom. Giet 250 ml melk erbij en klop dit met een mixer door elkaar. Voeg vervolgens de eieren toe en roer dit erdoorheen. Als laatste voeg je de rest van de melk en de kaneel toe, even mixen en klaar is je beslag! Verhit wat kokosolie in de pan en je kunt beginnen met bakken. Als de pannenkoek klaar is kun je zelf kiezen welke toppings je toevoegt!
Topping tips
Maak je pannenkoek lekker zoet met...
- Vers fruit zoals framboos, appel, banaan
- Hagelslag of chocopasta
- Stroop en suiker
- Slagroom
- Roomijs
Of ga voor een hartige pannenkoek met...
- Lekker veel groente zoals paprika, champignons, ui
- Gebakken kipfiletreepjes of shoarma
- Brie en noten
- Spek en kaas
- Nachochips
Ook leuk: Sla je pannenkoek eens dubbel en maak je eigen 'Pannenkoek Calzone'!
Uit eten!
Geen zin om zelf te bakken? In Drenthe heb je ook veel plekken waar ze dat lekker voor jou doen. Wij hebben onze 5 favoriete pannenkoekenrestaurants voor je op een rijtje gezet. Eet smakelijk alvast!
Bekijk onze top 5Pannenkoekenweetjes
- De eerste pannenkoekenwinkel van Nederland is Puur Pannenkoek in Orvelte.
- De grootste pannenkoek ooit had een doorsnede van 15 meter en een gewicht van 3.000 kg.
- Het wereldrecord pannenkoeken opwerpen staat op 3 uur, 2 min. en 27 sec. Kun jij dit verbreken?
- Hoogeveensche kolonisten werden vroeger pannenkoeken genoemd. Waarom? Eind 1600 werden in de omgeving van Hoogeveen stukken veen gebrand om boekweit in te zaaien. De boekweitkorrels werden tot een meel gemalen waar geen brood van te bakken viel. Wel pannenkoeken. Dit werd onderdeel van hun dagelijkste kost, waar ze hun bijnaam aan te danken hadden.