Neem alvast een kijkje

6

Expositie | Christine Lamme, Gijs Ambrosius en Geke Prins


Twee kunstenaars uit de regio Emmen, Christine Lamme en Gijs Ambrosius, exposeren hun schilderijen vanaf 20 juli bij Inter Art in Emmen. Tegelijkertijd toont Geke Prins haar werkstukken van keramiek.

Christine Lamme heeft de schilderopleiding van de Antwerpse kunstacademie gev…

Twee kunstenaars uit de regio Emmen, Christine Lamme en Gijs Ambrosius, exposeren hun schilderijen vanaf 20 juli bij Inter Art in Emmen. Tegelijkertijd toont Geke Prins haar werkstukken van keramiek.

Christine Lamme heeft de schilderopleiding van de Antwerpse kunstacademie gevolgd. In 2017 verhuisde ze naar Nieuw-Amsterdam en werd lid van de Grafiekgroep ‘Kunst onder dak’, waar ze experimenteerde met linosnedes en ‘droge naald’-techniek. Op dit moment is ze weer meer met schilderen bezig. Eerst maakte ze een tijdlang alleen heel kleine schilderijtjes. Nu oefent ze op groter formaat hoe kunstschilders als Van Gogh, Chagall en Cezanne werkten. Ze geeft een eigen draai aan het werk en vaak ook een eigen vorm.

Gijs Ambrosius is autodidact. Zijn grafische werk ontwikkelde zich langzaam van labyrinten in grijstonen tot steeds kleuriger figuraties. Hij put zijn inspiratie uit dromen en volkskunst. Hij ervaart zijn werk als beelden uit het collectief onbewuste en noemt zijn schilderingen ‘prefiguraties’: Iedereen ziet er iets anders in, niks ligt vast, alles stroomt.

Voor Geke Prins (geboren in Nieuw-Amsterdam, nu wonend in Roden) is het maken van keramiek al meer dan veertig jaar een grote hobby. De ene keer krijgt het werk een glazuur na de eerste stook op 1000 graden, de andere keer krijgt het werk een behandeling in de zaagseloven. Bij de tweede methode geeft de rook een bijzonder effect mee aan het werkstuk.

Iedereen is welkom om bij Inter Art te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio. De exposities bij ‘Inter Art keukens, badkamers en meer’ worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. 

Meer informatie: https://beeldbrengers.nl/christine-lamme-gijs-ambrosius-geke-prins/

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 18 september 2024 10.00 - 16.30 uur
  • Inter Art is wegens vakantie gesloten van 27 juli t/m 24 augustus.

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!