Een eigen bos om van te eten… en ook nog bijdragen aan biodiversiteit. Kan dat?
Ja, dit kan! Met het aanleggen van een voedselbos(je). In een voedselbos groe…
Een eigen bos om van te eten… en ook nog bijdragen aan biodiversiteit. Kan dat?
Ja, dit kan! Met het aanleggen van een voedselbos(je). In een voedselbos groeien bomen, struiken en planten bij elkaar die noten, fruit, bessen of blad geven om te eten. Of je nou een kleine tuin hebt of een groot stuk land, privé of samen met je wijk, je kunt altijd zelf aan de slag. Om iedere geïnteresseerde op weg te helpen wordt een lezing gegeven door de Vereniging Drentse Voedselbossen. Hierin maak je kennis met voedselbossen en ontdek je wat je zelf kunt doen.
Voedselbossen zijn populair en dat is niet voor niets. Mensen zoeken naar mogelijkheden om zelf iets te doen met klimaatverandering. Bijdragen aan biodiversiteit, schaduwplekken creëren en bijdragen aan waterberging. Tegelijkertijd is er ook een toenemende behoefte aan gezonde en lokaal geproduceerde voeding. In een voedselbos komen deze twee zaken samen.
In Drenthe gebeurt iets wat uniek is in Nederland. Bij de Vereniging zijn nu ruim 250 voedselbossen aangesloten. Ook in Assen worden voedselbossen aangelegd. In sommige buurten worden buurt-voedselbosjes aangelegd, waar vrijwilligers van de buurt samen aan de slag gaan om hun omgeving leefbaarder te maken én om samen voedsel te produceren. De Drentse Voedselbossen helpt deze initiatieven op gang met een jaarprogramma en begeleiding. Wil je hier meer over weten, kom dan zeker naar de lezing.
Wil jij hier meer over horen? En misschien wel zelf mee aan de slag? Meld je dan aan voor de lezing op donderdag 5 september 2024 van 19.30 – 21.30 uur op het Duurzaamheidscentrum Assen. De lezing wordt gegeven door Femmeke Huigens. Meer informatie over Drentse Voedselbossen? Kijk dan op de website van de Drentse Voedselbossen.
Aanmelden en kosten
De lezing is gratis!
Meld je aan via www.duurzaamheidscentrumassen.nl/aanmelden-activiteiten.
Mocht je onverhoopt toch niet kunnen komen, laat dit dan weten via duurzaamheidscentrum@assen.nl.