Bij Landhuishotel Restaurant Rikus ligt een hectare moestuin waar wij groenten, fruit en kruiden telen.
In 2014, toen de verbouwing van Landhuishotel Restaurant Rikus nog in volle gang was, zijn we begonnen met de aanleg van de “Groenten van Rikus”. Odette Waleson, net afgestudeerd aan Warmonderhof, …
Bij Landhuishotel Restaurant Rikus ligt een hectare moestuin waar wij groenten, fruit en kruiden telen.
In 2014, toen de verbouwing van Landhuishotel Restaurant Rikus nog in volle gang was, zijn we begonnen met de aanleg van de “Groenten van Rikus”. Odette Waleson, net afgestudeerd aan Warmonderhof, werd onze steun en toeverlaat. Ze kreeg een unieke, bijna onmogelijke uitdaging; “Creëer een groente-, fruit- en kruidentuin voor twee restaurants op een hectare ‘arme’ esgrond, zodat de koks bij Rikus en de Jufferen het hele jaar worden voorzien van onze eigen oogst”. En het is haar gelukt.
Inmiddels hebben we een grote schuur waar onze machines staan, waar we de groenten wassen en opslaan. We hebben een orangerie en op de es staat een kas op de koude grond om het seizoen nog verder te verlengen. We vangen water op door het hemelwater van de daken naar onze vijver te laten lopen. En zodoende hebben we voldoende vocht in de drogere maanden. Inmiddels hebben we ook een bloementuin, een boomgaard en kweken we onze eigen oesterzwammen en shiitake.